قیمت خودرو امروز 26 مهر| این خودروها گران شدند
در بازار امروز قیمت خودرو در خودروهای داخلی با ثبات نسبتا کاملی همراه است و میتوان ساینا را در کنار تعداد محددی از خودروهای پژو تنها خودروهایی دانست که افزایش قیمت داشتند.
قیمت خودرو در بازار امروز دوشنبه ۲۶ مهر با ثبات قیمت در تعداد زیادی از خودروها همراه است. تعداد محدودی از خودروها افزایش یا کاهش قیمت داشتند.
امروز قیمت خودرو چقدر شد؟
در بازار امروز قیمت خودرو در خودروهای داخلی با ثبات نسبتا کاملی همراه است و میتوان ساینا را در کنار تعداد محددی از خودروهای پژو تنها خودروهایی دانست که افزایش قیمت داشتند.
قیمت ساینا پلاس دندهای مدل ۱۴۰۰ به ۱۸۴ میلیون تومان رسیده است. همچنبن قیمت تیبا صندوقدار نیز در هر دو مدل ۹۹ و ۱۴۰۰ افزایش قیمت داشته است.
در بازار امروز ۲۰۷ صندوقدار کاهش قیمت یک تا دو میلیون تومانی را ثبت کرده است. در مقابل دنا معمولی مدل ۱۴۰۰ به قیمت ۳۵۲ میلیون تومان افزایش یافت.
قیمت خودرو| قیمت این خودروها سقوط کرد
آمار اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد تولید خودروهای دوگانهسوز در کشور افت کرده و به زیر هشت هزار دستگاه رسیده است. طبق این آمار، طی نیمه نخست امسال تنها هفت هزار و ۴۲۹ دستگاه خودرو دوگانهسوز در کشور تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت ۳۲ درصدی را نشان میدهد. تمامی دوگانهسوزهای سواری تولیدی، سهم ایرانخودرو هستند و دیگر خودروسازان نقشی در این آمار ندارند. طبق آمار، در نیمه ابتدایی امسال تنها پژو ۴۰۵، پژو پارس و سمند به صورت دوگانهسوز تولید شدهاند. در این بین، بیشترین تیراژ به سمند اختصاص دارد که پنج هزار و شش دستگاه تولید داشته است.
روند نزولی تولید دوگانهسوزها در حالی است که در میانههای دهه ۸۰ و با الزام وزارت صنعت، سهم غالب تولیدات دو خودروساز بزرگ کشور، مدلهای دوگانهسوز بودند. در آن مقطع، دولت به دو دلیل تصمیم گرفت اولویت تولید را به خودروهای دوگانهسوز اختصاص دهد. نخست اینکه بنزین سهمیهبندی شده بود و با توجه به پایینتر بودن قیمت گاز، دولت میخواست از این مسیر نگرانی شهروندان بابت هزینه سوخت خودروهایشان را کاهش دهد. دلیل دوم نیز به ذخایر گازی عظیم کشور مربوط میشد. ایران از سالها پیش به عنوان دومین کشور دارنده ذخایر گاز جهان شناخته میشود و از همینرو دولت با تکیه بر این جایگاه میخواست گاز را به سوخت غالب در خودروها تبدیل کند تا از بار مصرف بنزین (که به واردات نیاز داشت) بکاهد.
برای مدتی استقبال از خودروهای دوگانهسوز زیاد شد و دولت امیدوار شد که پروژهاش به اجرا در بیاید، با این حال در ادامه مشکلات بزرگی رخ داد و دوگانهسوزها در سیر نزولی تولید و تقاضا قرار گرفتند. کمبود جایگاههای سوخت گاز از یکسو و مشکلات فنی نیز از سوی دیگر، جرقههای سقوط دوگانهسوزها از عرش به فرش را رقم زد و در حالی که وزارت صنعت میخواست همه خودروهای سواری تولید داخل را دوگانهسوز کند، ورق برگشت و شرایط عکس شد. با کاهش تقاضا برای دوگانهسوزها و البته تغییر سیاستهای وزارت صنعت، خودروهای موردنظر کمکم به حاشیه رانده شدند و بنزینیها دوباره رو آمدند. حالا نیز طبق آخرین آمار، دوگانهسوزها تیراژی بسیار ضعیف دارند و سهم آنها از کل محصولات سواری صنعت خودروی کشور طی نیمه نخست امسال، حتی به دو درصد هم نمیرسد.
با وجود این تیراژ بسیار ضعیف، نگرانیهایی برای تامین سوخت گاز دوگانهسوزها در زمستان وجود دارد. این نگرانی از آن جهت است که مسوولان عنوان میکنند در زمستان با کمبود گاز مواجه خواهیم بود، بنابراین ممکن است برخی جایگاههای CNG موقتا تعطیل شوند. در این صورت این احتمال وجود دارد که صفهای طویل در جایگاههای گاز شکل گرفته مالکان خودروهای دوگانهسوز به دردسر بیفتند. با توجه به اینکه تولید خودروهای دوگانهسوز در این سالها روندی بهشدت نزولی داشته، سرمایهگذاری چندانی نیز برای تعبیه جایگاههای CNG انجام نشد و بنابراین تعداد آنها همچنان محدود است. با این حساب، افت تولید دوگانهسوزها به نظر منطقی میرسد، زیرا اگر قرار بر رشد تیراژ آنها بدون توجه به زیرساختها باشد، اتفاقات میانه دهه ۸۰ دوباره تکرار خواهد شد.(دنیای اقتصاد)