کد خبر : 502 / /
/

​رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی در خصوص واکسن کرونا از واردات آن تا زمان تولید واکسن در کشور و همچنین قیمت آن پرداخت.

واکسن کرونا ایرانی وارد مرحله ی انسانی شده است . واکسن کرونا ایرانی تا به امروز 56 نفر از این واکسن در مرحله ی انسانی استفاده کردهاند . واکسن کرونا ایرانی در مرحله ی اول به کادر درمان و گروه های پر خطر نیز تزریق می شود . واکسن کرونا ایرانی قیمتش به 6 دلار می رسد . واکسن کرونا ممکن است به سرنوشت واکسن آنفولانزا مبدل شود چرا که تحریم ها باعث می شود با پرداخت پول واکسن خارجی به ایران نیاید . واکسن کرونا ریاست سازمان بررسی واکسن کووید 19 ایرانی تحت نظر دانشمند کشورمان شهید محسن فخری زاده بود 

واکسن کرونا

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود «واردات واکسن متنفی شده است و شاید تنها برای گروه‌های پر خطر تعداد محدودی واکسن وارد شود»، گفت: وزارت بهداشت از کواکس (نهاد هماهنگ‌کننده تلاش‌های جهانی برای دسترسی کشورها به واکسن کووید-۱۹) ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کرونا درخواست کرده است و براساس پیش پرداخت قرار بوده مبلغ ۵۲ میلیون دلار پرداخت کند که تاکنون یک دلار هم نتوانسته پرداخت کند.

وی افزود: پولی که کواکس می‌خواهد فرانک سوئیس است، ولی در منابع ارزی ایران، فرانک سوئیس نیست و واحد پولی کشورهایی که با ایران روابط ارزی دارند قابلیت تبدیل سریع به فرانک را ندارند به همین خاطر بعید است که بتوانند پول واکسن را پرداخت کنند.

شهریاری افزود: اگر هم پول پرداخت شود بعید نیست که واکسن کرونا به سرنوشت واکسن آنفولانزا دچار شود. چراکه تحریم‌ها باعث شد که با وجود پرداخت پول ۱۴ میلیون واکسن آنفولانزا نتوانیم آن را وارد کشور کنیم. در مورد کواکس اولا مشخص نیست پول را بتوانیم پرداخت کنیم و در وهله بعدی تضمینی نیست اگر هم پول را پرداخت کردیم، تحریم‌ها اجازه واردات واکسن کرونا به ایران را بدهند.

وی افزود: هم اکنون با دو مشکل تحریم و انتقال ارزی مواجه هستیم و به همین خاطر بهتر است امید بیشتری به تولید داخل داشته باشیم. البته قطعاً وزارت بهداشت و بانک مرکزی تلاش‌های خود را برای حل این مشکلات انجام می دهند اما بنده امیدی ندارم که بتوانیم از طریق واردات واکسن مشکل خود را حل کنیم، به همین دلیل باید امید روی تولید داخل واکسن باشد. با توجه به این مشکلات به نظر می‌رسد بهتر است توان و تلاش خود را برای تولید واکسن داخلی بگذاریم، شرکت‌های داخلی به مراحل خوبی در تولید واکسن کرونا رسیده اند، فاز مطالعه بالینی واکسن بنیاد برکت آغاز شده و امیدواریم طی چند روز آینده موسسه رازی هم به این مرحله برسد.

وی با بیان اینکه چند شرکت دانش بنیان دیگر نیز در حال فعالیت برای تولید واکسن کرونا هستند، اظهار کرد: با این وجود در خوشبینانه‌ترین حالت تولید این واکسن‌ها زودتر از خرداد و تیر بعید است به نتیجه برسد. البته برخی از این شرکت ها، مدعی هستند اگر تامین مالی شوند می‌توانند تا قبل از عید واکسن کرونا را به مرحله تولید برسانند، ولی این بیشتر در حد یک ادعاست هرچند ما امیدواریم این شرکت‌ها بتوانند به این وعده جامه عمل بپوشانند، اما افراد کارشناس و خبره می‌گویند زودتر از خرداد و تیر سال آینده چنین امکانی وجود ندارد.

واکسن کرونا ایران

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که در صورت تولید واکسن ایرانی آیا تمامی ایرانیان واکسینه می‌شوند یا تنها گروه‌های پرخطر واکسینه خواهند شد؟، عنوان کرد: اگر بخواهیم واکسناسیون عمومی انجام دهیم که برخی از کشورها شروع کردند و رایگان هم انجام می‌دهند، حداقل ۱۵۰-۱۴۰ میلیون دوز واکسن نیاز داریم. این شدنی نیست که بتوانیم در داخل با سرعت این میزان واکسن را تامین کنیم. 

وی افزود: واکسن ایرانی در مرحله اول احتمالاً به کادر درمان و گروههای پر خطر تزریق می‌شود. اینکه فکر کنیم همه اعضای جامعه را می‌توانیم واکسن بزنیم درست نیست، چون این میزان تولید نخواهیم داشت.

شهریاری عنوان کرد: امیدواریم که به مرحله‌ای برسیم که میزان تولید واکسن نه تنها به اندازه همه ملت ایران بلکه به میزانی باشد که بتوانیم آن را صادر کنیم اما به نظر می رسد در مراحل اول صرفا مقدار تولید پاسخگوی گروه‌های پرخطر و کادر درمان باشد.

آیا تزریق واکسن ایرانی رایگان است؟

شهریاری در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه آیا در صورت تولید و توزیع واکسن ایرانی، واکسیناسیون به صورت رایگان انجام می‌شود؟، عنوان کرد: سازوکار واکسیناسیون کرونا همانند واکسن آنفلوانزاست. برای دریافت واکسن آنفلوانزا کادر درمان و یا زنان باردار و .... پولی پرداخت نکردند در این مورد هم قطعا روال همینطور خواهد بود و گروههای پر ریسک به صورت رایگان این واکسن را دریافت خواهند کرد.

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بقیه افراد اگر توان مالی پرداخت وجه واکسن را داشته باشند از آنها این هزینه دریافت می شود اما برای سایر افراد نیازمند رایگان واکسن کرونا ایرانی تزریق خواهد شد. براساس آنچه که سازمان غذا و دارو با شرکت‌های تولید واکسن داخلی توافق کرده، قیمت واکسن ایرانی ۷۰-۶۰ درصد قیمت واکسن خارجی خواهد بود.

واکسن ایرانی کرونا ۶ دلار

شهریاری ادامه داد: به عنوان مثال اگر قیمت یک واکسن خارجی ۱۰ دلار باشد، وزارت بهداشت برای واکسن ایرانی به شرکت تولید کننده ۶ دلار پرداخت می‌کند و به نظر می‌رسد که قیمت‌ هر واکسن ایرانی برای وزارت بهداشت در کمترین حالت ۶ دلار تمام شود.

واکسنی برای افراد خاص وارد کشور نشده است

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در خصوص شایعاتی که مبنی بر واردات واکسن خارجی به کشور و تزریق آن به افراد خاص مطرح می‌شود نیز گفت: قطعاً صحت ندارد، وارد کردن واکسن فایزر در زنجیره سرد و دمای منهای ۷۰ درجه و آنچه مطرح می شود به این سادگی نیست و علاوه بر این، شایعه مطرح شده با تفکر موجود در جمهوری اسلامی سازگاری ندارد.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.