کد خبر : 9082 / /
/

اخبار واکسیناسیون | اخبار واکسیناسیون کرونا| واکسیناسیون دانش آموزان

دکتر کریستینا چمبرز، استاد اطفال در دانشکده پزشکی کالیفرنیا سن دیگو اظهار کرد: اولین نگرانی مادر ایمنی فرزند است.

واکسیناسیون کرونا در سراسر جهان انجام شده است. واکسیناسیون کرونا برای گروه های سنی در یاران صورت می گیرد.واکسیناسیون کرونا در ایران نیز در حال انجام است.  واکسیناسیون کرونا برای دانشجویان و دیگر گروه ها نیز به سرعت در حال انجام است. آخرین اخبار درباره واکسیناسیون کرونا را با «خبر روز» دنبال کنید. 

عوارض واکسن کرونا در مادران شیرده

ایسنا/خراسان رضوی ترس قابل درکی از واکسیناسیون در بین افراد مشاهده می‌شود و نشان می‌دهد که چگونه عوارض جانبی نادر واکسن کووید توانسته است بر دو مرحله آسیب‌پذیر زندگی افراد تاثیر بگذارد. برای برخی از افراد، ترس از باروری مانعی بازدارنده از دسترسی به واکسن نجات‌دهنده زندگی شده است با وجود اینکه این مورد کاملا رد شده و بی‌اساس است.

به نقل از اپن نیوز، نتایج تحقیقی که ۸۰۰ هزار فرد واکسینه‌شده را مورد بررسی قرار داد، بیان می‌کند: واکسن بسیار ایمن‌تر از ابتلا به ویروس است و تردید در دریافت واکسن در برخی موارد با عدم دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی مرتبط بوده است.

واکسیناسیون چگونه بر نوزادان تاثیر می‌گذارد؟

در یک مطالعه جداگانه، گروهی از محققان فلوریدا دریافتند که مادران واکسینه‌شده می‌توانند حتی آنتی‌بادی‌ها را از طریق شیردهی منتقل و از نوزاد خود محافظت کنند.

این گروه در دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو به بررسی تاثیرات جانبی واکسن کووید بر مادران شیرده و نوزادان آنان پرداختند و دریافتند که واکسیناسیون  با واکسن فایزر و مدرنا همان علائم سیستمیک گزارش شده در زنان غیرشیرده را ایجاد می‌کند اما هیچ عوارض جانبی جدی واکسن کووید در نوزادان شیرخوار وجود ندارد.

دکتر کریستینا چمبرز، استاد اطفال در دانشکده پزشکی کالیفرنیا سن دیگو اظهار کرد: اولین نگرانی مادر ایمنی فرزند است. نتایج مطالعه ما به همراه نتایج تحقیقات قبلی نشان می‌دهد، واکسن‌های فایزر و مدرنا پرچم قرمز مادران شیرده و نوزادان آنان نیستند.

آیا عوارض جانبی غیرعادی در مادران واکسینه‌شده وجود دارد؟

این گروه تحقیقاتی دریافتند که ۸۵ درصد از ۱۸۰ مادر شیرده که واکسن mRNA دریافت کردند، علائم موقتی موضعی مانند درد دست یا خارش در محل تزریق داشتند همچنین لرز، تب و استفراغ و بدن درد در بین ۸۵ درصد از افرادی که عوارض جانبی گزارش کرده بودند مشاهده شد.

برخی از زنان شیرده کاهش شیر را گزارش کردند که در عرض سه روز به حالت طبیعی برگشت. گزارش موارد بیشتری در مورد کاهش شیر به دنبال دوز دوم مدرنا وجود داشت  اما در افرادی که اولین دوز واکسن mRNA را دریافت کرده بودند موارد کمتری از کاهش شیر، مشاهده شد.

تاکید می‌کنیم که کاهش میزان شیر در زیرمجموعه کوچکی از زنان بوده و طی ۷۲ ساعت پس از واکسیناسیون به‌طور کامل به حالت عادی برگشته است. همچنین نمی‌توانیم مطمئن باشیم که این کاهش شیر از عوارض جانبی واکسن یا عامل ناشناخته دیگری بوده است.

آنچه ما می‌دانیم این است که واکسن در محافظت در برابر کووید-۱۹ بسیار موثر بوده و ثابت شده است که این ویروس ویرانگر و جدی است و امکان ایجاد عوارض جانبی احتمالی طولانی‌مدت دارد.

جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گفت: محدودیت سنی برای تزریق واکسن علیه کرونا در استان برداشته نشده و آخرین وضعیت سن برای واکسیناسیون بالای ۴۵ سال است.

عبدالرضا قاسم‌پور پنج‌شنبه ۱۸ شهریور در نشست مجازی با خبرنگاران با تاکید بر اینکه محدودیت سنی برای تزریق واکسن برداشته نشده است، افزود: استان فارس در کشور در زمینه تزریق واکسن همچنان از استان‌های برتر محسوب می‌شود.

جانشین استاندار در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا با بیان اینکه اگر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی ضعیف شود آمارها افزایشی خواهد شد، تاکید کرد: اینکه پیک پنجم یا موج ششم باشد، این دو موج به هم متصل شوند یا اینکه پیک ششم جداگانه بروز کند یا کرونای لامبدا و انواع دیگر شایع شود، تفاوتی ندارد و همچنان تنها راه چاره، تزریق واکسن، سرعت در انجام واکسیناسیون و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی است.

قاسم‌پور با بیان اینکه واکسیناسیون به سرعت در حال انجام است، اضافه کرد: پیش بینی‌ها بر این است که با وارداتی که انجام می‌شود تا پایان آذر کار واکسیناسیون تمام شود.

او درباره مراکز واکسیناسیون با اشاره به تلاش همه ادارات و دستگاه‌ها برای افزایش مراکز تجمیعی، گفت: بنا شده است دانشگاه شیراز و سایر دانشگاه‌ها به استانداری و فرمانداری شیراز مکان مناسبی برای واکسیناسیون اعلام کنند و همچنین ادارات، سازمان‌ها و نهادها هم کمک کنند که مراکز بیشتری راه‌اندازی شود تا شاهد شلوغی و ازدحام در مراکز تزریق واکسن نباشیم.

معاون استاندار فارس با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها تکلیف دارند که تدبیر کنند تا این مراکز واکسیناسیون خود عامل شیوع ویروس کرونا نشود، گفت: کل واکسن تزریقی تا امروز حدود یک میلیون و ۸۵۰ هزار دوز است.

تاریخ پایان واکسیناسیون کرونا 

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: برای پوشش کامل واکسیناسیون شهروندان تهرانی تا پایان مهر، از هفته آتی شاهد افزایش مراکز تجمیعی جدید و افزایش شیفت‌های مراکز قبلی خواهیم بود.

علیرضا زالی، از نحوه بهره برداری از هفتمین مرکز تجمیعی واکسیناسیون کارکنان حمل و نقل شهری تهران بازدید کرد.

واکسیناسیون کرونا

وی افزود: در این مرکز تاکنون ۱۲۰۰۰ نفر از پرسنل تلاشگر ناوگان اتوبوسرانی واکسینه شدند که ۷۰۰۰ نفر آنان هر دو دوز واکسن را دریافت کردند.

زالی یادآور شد: سبد متنوعی از انواع واکسن در این مرکز فراهم شده است و با توجه به تجربه موفقی که در حوزه واکسیناسیون داشته است این مرکز می‌تواند پس از اتمام واکسیناسیون کارکنان حمل و نقل شهری به عنوان یک مرکز تجمیعی عمومی برای خدمت رسانی به خانواده‌های این عزیزان و سایر گروه‌ها همچنان به فعالیت ادامه دهد.

وی واکسیناسیون کارکنان حمل و نقل شهری را بسیار با اهمیت برشمرد زیرا جز گروه‌های اولویت دار و مشاغل پرخطر هستند و در صورت ابتلاء به بیماری با توجه به مواجهات بسیار زیاد روزانه با شهروندان می‌توانند کانون انتشار واقع شوند.

افزایش سرعت واکسیناسیون کرونا

زالی با اشاره به شتاب فزاینده واکسیناسیون از تزریق پنج میلیون و ۸۰۰ هزار واکسن در تهران تاکنون خبر داد که حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر آنان هر دو دوز را دریافت کردند.

وی با توجه به افزایش حجم واکسن‌های وارداتی گفت: روز گذشته آمار تلقین واکسن در تهران از ۱۶۰ هزار دوز عبور کرد و پیش بینی می‌شود که این روند در روزهای آتی شتاب بیشتری بگیرد.

به گفته زالی، برای پوشش کامل واکسیناسیون شهروندان تهرانی تا پایان مهرماه باید آمار روزانه تزریق واکسن به ۳۲۰ هزار برسد که در این راستا در هفته آتی شاهد افزایش مراکز تجمیعی جدید و افزایش شیفت‌های مراکز قبلی خواهیم بود.

وی به آمادگی سازمان‌های مختلف از جمله سپاه، بسیج، هلال احمر، آموزش و پرورش برای مشارکت در این طرح از نظر تأمین نیروی انسانی و فضای فیزیکی و پشتیبانی اشاره کرد و گفت: در روزهای آتی شاهد یک جریان کمپینی مطلوب با پویش مستمر واکسیناسیون در تهران خواهیم بود.

به گفته زالی، ۱۹۰۰ بسیجی تحصیل‌کرده به عنوان واکسیناتور آموزش‌های لازم را دریافت کردند تا برای همکاری در شیفت‌های بعدازظهر مراکز تجمیعی آماده شوند و نیروهای ثبات نیز از سایر سازمان‌ها در این امر می‌توانند مشارکت کنند تا مردم با سهولت بیشتری به خدمات واکسیناسیون دسترسی یابند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران از شهروندان تهرانی خواست حتماً برای واکسیناسیون در سامانه نوبت دهی واکسیناسیون ثبت نام کرده و پس از دریافت پیامک به مراکز تجمیعی مراجعه کنند.

زالی با اشاره به وضعیت شیوع بیماری در تهران گفت: تعداد مراجعان سرپایی به بخش‌های درمانی و بهداشتی به زیر ۲۰ هزار نفر در روز رسیده است و تعداد بستری در بخش‌های عادی و ویژه نیز کاهش بافته و این امر نشان می‌دهد الگوی بیماری در حال تنزل است.

وی افزود: اما همچنان ۲۵۰۰ بیمار بدحال در بخش‌های ویژه بستری هستند و کاهش آمار فوتی‌ها با فاصله زمانی بیشتری رخ خواهد داد.

واکسیناسیون کرونا برای دانشجویان

فرآیند واکسیناسیون در کشور از اواخر سال گذشته آغاز شد و در اوایل تابستان صحبت‌هایی مبنی بر واکسیناسیون جامعه دانشگاهی مطرح شد. سرانجام از اواسط مردادماه واکسیناسیون جامعه دانشگاهی به صورت بسیار محدود آغاز شد؛ اما با این وجود و علی رغم نزدیک شدن به زمان آغاز سال تحصیلی جدید،‌ به دلیل خیزهای متعدد کرونا و تداوم ریسک بالای حضور در مکان‌های عمومی پرتجمع و واکسینه نشدن همه‌ جمعیت هدف، عملا امکان بازگشایی آموزش حضوری دانشگاه‌ها برای ترم جدید وجود ندارد.

به گزارش ایسنا،‌ اردیبهشت ماه امسال بود که بحث واکسیناسیون دانشجویان تمامی دانشگاه‌های کشور برای اولین بار توسط دکتر سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت در بازید از خبرگزاری ایسنا مطرح شد. بر این اساس قرار شد ابتدا تمامی دانشجویان دوره‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و همچینن دانشجویان رشته‌های بالینی دانشگاه‌های علوم پزشکی تا پایان شهریور ماه واکسینه شوند، تا این دانشجویان از اوایل مهرماه بتوانند به صورت حضوری در کلاس‌های آموزشی حاضر شوند.

لاری در این نشست تاکید کرد: برنامه وزارت بهداشت این است که در مهر ماه آموزش حضوری در دانشگاه‌ها دایر شود چرا که آموزش مجازی علی‌رغم موفقیت در برخی موارد، به دانشجویان ضربه وارد کرده است؛ بنابراین ما باید هر چه زودتر به وضعیت عادی آموزش که همان حضور دانشجویان در دانشگاه ها است برگردیم.

واکسیناسیون کرونا

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: برنامه ریزی این وزارتخانه مبتنی بر این است که قبل از پایان شهریور ماه دانشگاهیان اعم از اساتید و دانشجویان واکسینه شوند تا بدون مشکل در دانشگاه‌ها حضور داشته باشند.

اگرچه این‌گونه اظهار نظرها تنها به سخنگوی وزارت بهداشت ختم نشد و بارها مسئولان کشور از جمله رییس جمهور وقت و  وزیر بهداشت قول واکسیاسینون دانشجویان تا شهریور ماه را داده بود، اما این وعده ها در حد حرف باقی ماند و به این ترتیب اکنون که کمتر از دو هفته به بازگشایی دانشگاه ها و شروع سال تحصیلی جدید باقی مانده فقط تعداد محدودی از دانشجویان واکسینه شده‌اند و تزریق دوز دوم واکسن اعضای هیات علمی و کارکنان نیز به اتمام نرسیده است. به ابن ترتیب و علی‌رغم قول ها و اظهار نظر های متناقض مسئولان دولت قبل، هنوز مشخص نیست دقیقا چه برنامه مشخصی برای آموزش دانشجویان همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید اجرایی خواهد شد.

در این بین، مسئولان وزارت بهداشت علی‌رغم تاکید بر اهمیت آموزش‌های حضوری و بازگشایی حضوری دانشگاه‌ها، حدود دو هفته پیش با ابلاغ دستورالعملی واحد به دانشگاه های وزارت علوم انجام فرایند واکسیناسیون دانشجویان را متوقف کردند .این موضوع و این توقف و تاخیرها موجب شد هفته گذشته، دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کند:"بازگشایی حضوری دانشگاهها تا پیش از تکمیل فرآیند واکسیناسیون به تعویق افتاد" .

مسئولان دانشگاه‌های بزرگ نیز در گفت‌وگو با ایسنا، گزارشی از وضعیت واکسیناسیون دانشگاهیان ارائه دادند.

دکتر سعید حبیبا معاون دانشجویی دانشگاه تهران با بیان اینکه دوز اول واکسیناسیون اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه تهران به پایان رسیده است و دوز دوم نیز در حال انجام است،به ایسنا گفت:  پیش بینی شده است تا پایان شهریور ماه تمامی پرسنل این دانشگاه (کارمندان و اعضای هیأت علمی) و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و تا پایان آذر ماه نیز تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی واکسینه شوند.

دکتر حبیبا با بیان اینکه واکسیناسیون دانشجویان ساکن خوابگاه دانشگاه تهران به انجام رسیده است، تاکید کرد: حدود ۳۰۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی در خوابگاه های دانشگاه تهران ساکن هستند و هر دانشجویی که متقاضی بود واکسینه شده است.

وی خاطر نشان کرد: در حال واکسینه کردن دانشجویان دکتری دانشگاه تهران بودیم که دستوالعملی مبنی بر توقف واکسیناسیون به دست ما  رسید و اعلام کردند که قرار است این خصوص تصمیمات جدیدی اتخاذ و اعلام شود. بنابراین منتظر برنامه جدید ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم.

دکتر عمادالدین فاطمی زاده معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف نیز در گفت‌و گو با ایسنا، با بیان اینکه ما به جِد و مصرانه خواهان تسریع واکسیناسیون دانشجویان به خصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ساکنین خوابگاه‌ها هستیم، گفت: متاسفانه تاکنون از سوی وزارت بهداشت مجوز واکسیناسیون دانشجویان در هیچ کدام از مقاطع تحصیلی صادر نشده و سهمیه‌ای نیز برای واکسیناسیون دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف اختصاص داده نشده است.

وی در رابطه با واکسیناسیون اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه شریف اظهار کرد: اساتید و کارکنان دانشگاه شریف نوبت اول واکسن خود را دریافت کرده‌اند و واکسیناسیون نوبت دوم بخشی از این افراد نیز انجام شده است. باقی اعضای هیات علمی و کارکنان نیز طبق برنامه زمانی(فاصله مجاز بین دو نوبت) واکسن خود را دریافت خواهند کرد.

در عین حال، معاونت دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف نیز به تازگی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که دانشجویان این دانشگاه می‌توانند نسبت به ثبت‌نام و تعیین وقت واکسیناسیون اقدام کنند . البته فعلا تنها دانشجویانی که در حال حاضر ساکن خوابگاه‌ها هستند و دانشجویانی که ساکن استان‌های تهران و البرز هستند می‌توانند واکسینه شوند.

 دکتر سعدالله نصیری قیداری رئیس دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص فرآیند واکسیناسیون در این دانشگاه گفت: خوشبختانه ما توانستیم واکسیناسیون اساتید و کارکنان دانشگاه را آغاز کنیم و این کار به خوبی پیش رفت و تاکنون تمامی اعضای هیات علمی به همراه کارکنان دوز اول واکسن را دریافت کردند و دوز دوم نیز تا چند روز آینده به اتمام می رسد.

وی در ادامه گفت: واکسیناسیون دانشجویان در دانشگاه شهید بهشتی به زودی آغاز می شود اما فرایند واکسیناسیون دانشجویان باید بر اساس یک سیاست کشوری در وزارت علوم باشد و واکسیناسیون اعضای هیات علمی و کارکنان توسط خود دانشگاه ها امکان پِذیر بود اما در مورد دانشجویان باید سیاست واحدی از سوی دولت داشته باشیم.

وی تاکید کرد: در حال حاضر ما دقیقا نمی دانیم تا کی واکسیناسیون دانشجویان انجام خواهد شد و آیا برای ما مقدور خواهد بود تا پایان مهر دوز اول و دوم واکسن را به تمامی دانشجوبان بزنیم یا خیر. امید این است واکسیناسیون دانشجویان تا پایان مهر انجام شود تا بتوانیم از آبان شاهد حضور بیشتر دانشجویان در کلاس ها باشیم.

دکتر حمید کشوری رئیس مرکز بهداشت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه امیرکبیر نیز به ایسنا گفت: از زمان آغاز واکسیناسیون دانشگاهیان امیرکبیر و همزمان با فرآیند واکسیناسیون، کلیه اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه امیرکبیر و نیز حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی واکسن کووید-۱۹ را در محل دانشگاه دریافت کردند. 

وی ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه واکسن تزریقی به برخی از افراد از نوع "آسترازنکا" بوده است، ایمنی این افراد در برابر کووید-۱۹، بعد از دوماه و نیم حاصل می‌شود که با این وصف عملا به ترم بعد نمی‌رسیم. ضمن اینکه اگر واکسیناسیون را برای تعدادی از افراد انجام دهیم و بگوییم این افراد مجاز به ورود به دانشگاه هستند، از نظر علمی صحیح نیست؛ چراکه از نظر علمی در کل دنیا، دانشگاه‌ها آخرین مراکز تجمعی هستند که می‌توانند در زمان همه‌گیری‌ها بازگشایی شوند. زیرا افراد از شهرها و کشورهای مختلف وارد یک دانشگاه می‌شوند. 

وی در این رابطه ادامه داد: از نظر علمی، زمانی همه جامعه به حالت عادی بازمی‌گردد که یا ۷۰ درصد افراد جامعه به بیماری مبتلا شده باشند و یا واکسینه شده باشند. اگر این دو نکته را کنار همدیگر بگذاریم، دانشگاه‌ها باید هنگامی بازگشایی شوند که ۷۰ درصد افراد جامعه یا واکسینه شده‌ باشند و یا مبتلا شده باشند. اگر اینطور نباشد بازگشایی دانشگاه‌ها کار اشتباهی است. در چنین شرایطی، مصونیت فقط برای افرادی است که واکسینه شده‌اند در صورتی‌که افراد واکسینه شده می توانند ناقل هم باشند.

دکتر محمد رضا رئوفی مدیر مرکز بهداشت و درمان دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در دانشگاه تربیت مدرس، ۱۱۵۰ نفر اعم از عضو هیات علمی و کارکنان دانشگاه واکسینه شده‌اند، گفت: ما واکسیناسیون دانشجویان را در یک فرایند چهار روزه آغاز کردیم و در ابتدا واکسیناسیون دانشجویان خوابگاهی و سپس دانشجویانی که مجوز تردد در دانشگاه را داشتند انجام دادیم. پس از آن نیز واکسیناسیون دانشجویان استان تهران را آغاز کردیم و بعد دانشجویان دکتری واکسینه شدند و در نهایت تقریبا نیمی از دانشجویان کارشناسی ارشد واکسن خود را دریافت کردند؛ تا اینکه دستور آمد واکسیناسیون دانشجویان متوقف شود. به این ترتیب تاکنون ۲۹۵۰ نفر از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس واکسینه شده‌اند و مجموع تعداد افراد واکسینه شده در دانشگاه تربیت مدرس اعم از اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارکنان به ۴۱۰۰ نفر می‌رسد.

وی با اشاره به فرایند واکسیناسیون دانشجویان ساکن شهرستانها اظهار کرد: حدود یک ماه پیش اسامی و مشخصات دانشجویان ساکن شهرستان را به وزارت علوم دادیم تا بر اساس هماهنگی های وزارت علوم و بهداشت، اسامی این دانشجویان در سامانه ثبت شود و طبق وعده‌های این دو وزارتخانه قرار است واکسیناسیون دانشجویان تحصیلات تکمیلی ساکن شهرستان‌ها از اواخر شهریور ماه و در شهر خودشان انجام شود.

دکتر احد قائمی معاون دانشجویی دانشگاه علم وصنعت نیز در رابطه با فرآیند واکسیناسیون در این دانشگاه به ایسنا گفت: اغلب اساتید و کارکنان دوز اول و دوم  واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه تقریبا همه دانشجویان خوابگاهی و دانشجویانی که در آزمایشگاهها فعالیت می‌کنند نیز دوز اول واکسن را دریافت کرده‌اند، گفت: بر این اساس، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری خوابگاهی و دانشجویان تهرانی که در آزمایشگاه‌ها حضور دارند، اغلب در دور دوم فرآیند واکسیناسیون در دانشگاه واکسینه شده‌اند ولی تعدادی هم در دور بعد واکسینه خواهند شد.

وی ادامه داد: واکسیناسیون دانشجویان خوابگاهی و دانشجویانی که در آزمایشگاه‌ها فعالیت داشتند در دور دوم واکسیناسیون صورت پذیرفت. ولی فرایند واکسیناسیون  دانشجویان ساکن شهرستان، طبق اطلاعیه وزارت بهداشت از ۱۸ شهریور ماه به بعد انجام می‌شود.

 دکتر شعله خدادادمعاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی  در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: واکسیناسیون در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به صورت منسجم در داخل دانشگاه طی روزهای ۲ و ۳ شهریور ماه انجام شد و طی آن، به اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارکنان حدودا ۷۶۰ دوز واکسن کووید-۱۹ تزریق شد.

در خصوص واکسیناسیون دانشجویان تاکید کرد: مقرر شده که واکسیناسیون دانشجویان از اواخر شهریور و با برنامه‌ریزی بر اساس سال ورودی دانشجویان صورت گیرد. اما با توجه به اینکه تعدادی از دانشجویان خوابگاهی ما به کووید-۱۹ مبتلا شدند و این موضوع سبب ایجاد نگرانی‌های متعدد در مورد اپیدمیک شدن بیماری در خوابگاه‌های دانشگاه شد. به  همین دلیل توانستیم با رایزنی‌هایی که با معاون بهداشت دانشگاه شهید بهشتی داشتیم، مجوز تزریق واکسن به دانشجویان خوابگاهی را دریافت کنیم و به این ترتیب حدود ۳۰۰ دانشجوی خوابگاهی را واکسینه کردیم.

دکتر محمد حسین لطیفی معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی نیز به ایسنا گفت: تمامی دانشجویان خارجی ساکن در خوابگاه های علامه طباطبایی واکسینه شده‌اند و ما دانشجویی نداریم که دوز اول واکسن را دریافت نکرده باشد. در عین حال قرار است تا پایان شهریور ماه واکسیناسیون دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی نیز به اتمام برسد.

بنا بر اعلام دکتر شهلا بختیاری معاون دانشجویی دانشگاه الزهرا ، فرایند واکسیناسیون ۱۲۰۰ نفر شامل کلیه اعضاء هیات علمی و کارمندان و برخی از محققین پسادکتری در این دانشگاه انجام شده و در فاز بعدی روند واکسیناسیون کارکنان در دستور کار قرار گرفت و اعضای دانشگاه بر اساس بخشنامه ابلاغی وزارت بهداشت و بنا به برنامه ریزی و زمانبندی، به ترتیب حروف الفبای نام خانوادگی، دوز اول واکسن کووید-۱۹ خود را دریافت کردند.

دکتر بختیاری در خصوص واکسیناسیون دانشجویان خوابگاهی و ساکن شهرستان به ایسنا گفت:امیدواریم طبق اعلام قبلی از سوی وزارت بهداشت در شهریور ماه مجوز و سهیمه واکسن دانشجویانمان را دریافت کنیم و بتوانیم فرصت واکسینه کردن دانشجویان کارشناسی را هم داشته باشیم. البته برای این منظور برنامه ریزی و زمان بندی صورت گرفته است که متعاقبا اعلام خواهد شد. 

به گزارش ایسنا، اظهارات مطرح شده از سوی مسئولان دانشگاه‌ها بیانگر آن است که در برخی از دانشگاه‌ها هیچ دانشجویی واکسینه نشده و در برخی دانشگاه‌ها تعداد واکسینه شدگان بسیار محدود است. این در حالی است که با توجه به اهمیت بازگشایی دانشگاه‌ها و البته با توجه به اولویت حفظ سلامتی جامعه دانشگاهی، این امکان وجود داشت که با درایت مسئولان و برنامه ریزی بهتر، فرآیند واکسیناسیون جامعه دانشگاهی کشور زودتر آغاز شود تا بازگشایی دانشگاه‌ها در زمان تعیین شده میسر شود که این امر محقق نشد.

نکته دیگر اینکه، مشکل عدم واکسیناسیون دانشگاهیان تنها محدود به دانشگاه های تهران نمی‌شود و دانشگاه های بزرگ سایر شهرها نیز بعضا از واکسینه نشدن دانشگاهیان خود و بلاتکلیفی برای شروع سال تحصیلی جدید و نوع آموزش امسال گلایه مند هستند.  با توجه به صحبت‌های اخیر دکتر عین اللهی وزیر بهداشت، مبنی بر اینکه شرط ورود دانشجویان به کلاس‌ها ارائه کارت واکسن است و همچنین با توجه به اعلام وزیر علوم مبنی بر اینکه بازگشایی کلاس های حضوری منوط به واکسیناسیون دانشگاهیان است و از آنجا که تنها تعداد بسیارمحدودی از دانشگاهیان کشور در برابر کووید-۱۹ واکسینه شده‌اند و عملا بازگشایی دانشگاه‌ها در موعد مقرر (حداقل برای نیمسال اول) ممکن نیست.

با وجودی که تعلل مسئولان دولت قبل در واکسینه کردن دانشگاهیان موجب شد عملا فرصت حضور دانشجویان در کلاس‌های حضوری نیمسال اول سال تحصیلی جدید ازمیان برود، امیدواریم با توجه به وعده‌های داده شده،‌ با برنامه ریزی متولیان امر در دولت جدید واکسیناسیون سراسری دانشگاهیان کشور از اواخر شهریور آغاز شود تا حداقل امکان برگزاری کلاس‌های حضوری دانشگاه‌ها برای نیمسال دوم تحصیلی مهیا شود.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.