وضعیت بورس امروز 4 دی 99 / پیش بینی آینده بورس توسط یک کارشناس + جزئیات مهم
در جریان معاملات امروز بازار سهام تقاضا به برخی نمادهای بنیادین و اکثر نمادهای کوچک بازگشت و روند شاخص کل صعودی شد، اما بورس امروز چگونه پیش بینی میشود؟
بورس به بازاری اطلاق می شود که ددر آن خرید و فروش کالا و اوراق بهادر صورت می گیرد. بورس با پیشرفته تر شدن بازار و انجام معاملات عادلانه بدون حضور اعضا صورت می گیرد . بورس به عنوان کنترل نقدینگی در جامعه که می تواند یک فرصت عالی برای سرمایه گذاری باشد بورس بازاری که در آن خریدوفروش به طور منظم و فعال است بورس امروز پنج شنبه 4 دی 99 وضعیت بورس را در این خبر مشاهده می فرمائید
در جریان معاملات امروز بازار سهام با وجود فشار عرضه در شروع معاملات تقاضا افزایش یافت و شاخص کل روند صعودی پیدا کرد، اما بورس فردا چگونه پیش بینی میشود؟
کارشناس بازار سرمایه در رابطه با فضای بازار سهام گفت: بازار سهام متاثر از ابهامات سیاسی و دیپلماتیک است و این فضا راه را برای نوسانگیری روزانه هموار کرده است، زمانی که بازار سهام کاملا مثبت یا منفی باشد نمیتوان نوسانگیری کرد اما فضای ابهام نوسانگیری را تشدید کرده است. از طرفی برخی بازارگردانها استراتژی نوسانگیری را به شدت پیگیری میکنند و برخی شایعات مبنی بر دستوری بودن کنترل بازار نیز به این نوسانگیری دامن میزند. به همین دلایل است که استقبال از سهمهای کوچک بیشتر شده چون در این سهمها نوسانگیری بیشتر انجام میشود.
این کارشناس در ادامه گفت: سهامداران باید سهمهایی را انتخاب کنند که نقدشوندگی بالایی داشته باشند، زیرا ورود به نمادهای کوچک به منظور نوسانگیری میتواند سهامداران را روزهای متوالی پشت صفهای فروش نگه دارد. از طرفی اعتماد سهامداران به سهامهای دولتی کم شده و سهامداران ترجیح میدهند به سمت سهمهای کوچک و وابسته به شرکتهای خصوصی جذب میشوند.
تحلیلگر بازار سرمایه و مدرس دانشگاه، نوشت: در حال حاضر، شاخص کل در محدوده مقاومت یک میلیون ۵۰۰ هزار واحدی قرار گرفته است، با این حال دلایل رشد شاخص، بیشتر از دلایل افت آن است.
دلایل زیر را به عنوان محرکهای رشد شاخص در نظر گرفت
۱-تغییر رئیسجمهور ایالات متحده و پیشبینی بازگشت این کشور به تعهدات «برجام» و رفع تحریم و بهبود تجارت جهانی برای کشور؛ طبق دیدگاه بسیاری از صاحبنظران حزب دموکرات یک حزب جنگطلب نیست و این موضوع میتواند تاثیر مثبتی بر اقتصاد جهانی داشته باشد.
۲-تولید واکسن کرونا و به دنبال آن کاهش بحران جهانی بیماری کووید-۱۹.
۳-روند مثبت قیمتهای جهانی (به ویژه قیمت فلزات و نفت) و به دنبال آن انتظار افزایش درآمد شرکتهای صادرات محور.
۴-گزارش عملکرد بسیار مناسب شرکتهای فعال در بازار سرمایه در شش ماه نخست سال ۱۳۹۹. این گزارشها سیگنال مثبتی را پیرامون سودآوری سالانه شرکتها به بازار ارائه کرده است.
۵-افزایش سرمایه شرکتها از محل سودانباشته و مازاد تجدید ارزیابی که برای سرمایهگذاران از جذابیت خاصی برخوردار است.
۶-رکود قیمت در بازارهای رقیب (خودرو، مسکن، طلا، و ارز) که موجب ایجاد انگیزه برای ورود نقدینگی به بازار سرمایه خواهد شد.
۷-دیدگاه حمایتی دولت و مجلس نسبت به بازار سرمایه، تامین مالی دولت از طریق این بازار و عرضه اولیه سهام بسیاری از شرکتها در آینده.
۸-حمایت مناسب سهامداران حقوقی از بازار سرمایه که موجب تضعیف صفهای فروش شده است.
۹-الزام به معرفی بازارگردان توسط تمامی شرکتهای فعال در بازار سرمایه.
با وجود تمام دلایل موجود پیرامون رشد شاخص، سرمایهگذاران نسبت به موارد زیر نگرانیهایی دارند که این موارد در زمان کنونی مانع از رشد فزاینده و سریع شاخص میشود:
۱-اختلاف نظر میان دولت و مجلس شورای اسلامی پیرامون بودجه سال ۱۴۰۰.
۲-بررسی مجدد لوایح گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در مجمع تشخیص مصلحت نظام و عدم پیشبینی از نتیجه این بررسی.
۳-عدم امکان پیشبینی قابل اتکا، پیرامون سیاست دولت جدید ایالات متحده درخصوص «برجام» و جمهوری اسلامی ایران