دستور قضایی برای تنظیم بازار مرغ/ بحران قیمت مرغ قابل کنترل است؟
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان، از صدور دستور قضایی برای ترخیص فوری هزار تن مرغ وارداتی از بندر شهید رجایی بندرعباس خبر داده است.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان، از صدور دستور قضایی برای ترخیص فوری هزار تن مرغ وارداتی از بندر شهید رجایی بندرعباس خبر داده است.
علی صالحی تصریح کرد: با توجه به نوسانات قیمت مرغ طی ماههای اخیر به منظور تنظیم بازار، طی دستور قضایی از مسئولان گمرک شهید رجایی بندرعباس خواسته شده است به سرعت ضمن اخذ تأییدیه دامپزشکی و اطمینان از سلامت کالا، نسبت به ترخیص هزار تن مرغ وارداتی و ارسال آن به سراسر کشور اقدام کنند.
وی افزود: افزایش قیمت برخی کالاها و گرانیهای روزافزون موجب کوچک شدن سفره مردم و کاهش توان خرید کالاهای اساسی شده است که چاره اندیشی فوری در این خصوص را میطلبد.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان با اشاره به سیاستهای ابلاغی از سوی ریاست قوه قضاییه در خصوص لزوم کنترل گرانی ها، خاطرنشان کرد: طی جلسهای با حضور مسئولین قضایی استان و مدیران دستگاههای اجرایی، تصمیمات لازم برای مبارزه با احتکار و گرانفروشیها و همچنین شتاب بخشی به ترخیص کالاهای اساسی از گمرکات اتخاذ شده است (ایسنا).
بازار به دستورها عمل نکرد
به گزارش تجارتنیوز، آشفتهبازار مرغ، از دی ۱۳۹۹ آغاز شد و مردم را به ایستادن در صفهای طولانی کشاند. کار به جایی رسید که دولت در ایام نوروز امسال، تصمیم به تشکیل «قرارگاه مرغ» گرفت.
برخی نمایندگان مجلس، تشکیل چنین کمیتهای را «وهن نظام» دانستند. مردم اما، واکنشهای مختلفی به آن نشان دادند. گروهی خشمگین بودند و ماجرا را حقارتآمیز توصیف میکردند. برخی هم آن را دستمایه طنز و شوخی کردند.
«قرارگاه مرغ»، دهم فرودین با تصویب ستاد تنظیم بازار، تشکیل شد تا بر تولید، توزیع و قیمت این محصول نظارت کند و آرامش را به بازار بازگرداند.
تنها پنج روز از انتشار خبر تشیکل آن گذشته بود که کاظم خاوازی، وزیر جهادکشاورزی و رئیس این کمیته ادعا کرد که با تصمیمات گرفته شده، بازار به آرامش رسیده است (ایسنا).
اما اکنون که حدود سه ماه و نیم از تشکیل «قرارگاه مرغ» گذشته، قیمت در بازار همچنان دو نرخی است. روزی که دولت تصمیم گرفت چنین کمیتهای را تشکیل دهد، مرغ به قیمت ۳۰ تا ۳۹ هزار تومان به دست مصرفکننده میرسید؛ در حالی که نرخ مصوب آن، ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان بود.
این روزها نیز مردم باید بین ۳۰ تا ۳۷ هزار تومان برای خرید هر کیلو مرغ بپردازند؛ نرخی که در برخی از روزهای خرداد و تیر، به حدود ۴۰ هزار تومان هم رسید. در حالی که بر اساس یکی از نخستین تصمیمات قرارگاه مرغ، نرخ مصوب این محصول، ۲۴ هزار و۹۰۰ تومان است!