5 نکته مهم که برای خرید انواع دریل باید بدانید!
ابزارآلات برقی و شارژی در گروهبندیهای مختلفی تقسیم میشوند که در این میان دریلها را میتوانیم از جمله مهمترین و پرکاربردترین این ابزارها بدانیم. دریل، ابزاری است که بر اساس نوع منبع تغذیهای که دارد میتواند برقی و یا شارژی باشد. مهمترین کاربرد یک دریل، سوراخ کردن متریال گوناگون مانند چوب، فلز، پلاستیک و ... است.
با این حال برخی از دریلها برای انجام کارهای دیگر مانند پیچکاری نیز مورد استفاده قرار میگیرند. بارزترین مشخصه یک دریل که باید به آن توجه ویژه داشته باشیم، قدرت موتور آن است. هرچه قدرت یا توان موتور یک دریل بیشتر باشد، آن دریل صنعتیتر است و برای انجام کارهای حرفهای کاربرد دارد. دریلها با توجه به کاربردشان، انواع مختلفی دارند که در ادامه قصد داریم آنها را بررسی کنیم.
دریل ساده
ابتداییترین دریل که اغلب در مصارف خانگی به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد، دریل ساده است. دریلهای ساده برای انجام سوراخ کاری ساده کاربرد دارند.
این دریلها میتوانند شارژی و یا برقی باشند. جالب است بدانید موتور دریلهای ساده با توانهای گوناگون ساخته میشود. هرچه توان موتور دریل بیشتر باشد، شما میتوانید در مصارف صنعتی از آن استفاده نمایید. قطر سوراخ ایجاد شده توسط این دریلها نیز به قطر مته آن بستگی دارد. سه نظام این دریلها میتواند از نوع خودکار و یا آچاری باشد.
دریل چکشی
دریلهای چکشی از دیگر انواع دریل هستند که نسبت به دریلهای ساده قدرت بیشتری دارند و اغلب برای مصارف کارگاهی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. دریل چکشی دستگاهی است که با استفاده از جریان برق مستقیم و یا باتری کار میکند.
تفاوت این دریل با دریل ساده در انجام سوراخ کاری آن است. دریل چکشی هنگام سوراخ کردن متریال مورد نظر توسط مته، به آن سطح ضربه نیز وارد میکند. در نتیجه این امر سوراخ کاری با قدرت و سرعت بیشتری انجام میشود. معمولا روی بدنه دریل دکمهای وجود دارد که با استفاده از ان میتوانید حالت دریل را روی چکشی قرار دهید.
دریل نمونه بردار
دریل نمونه بردار یکی از قدرتمندترین انواع دریل است که با استفاده از جریان برق شروع به کار میکند. این دستگاه برای مصارف صنعتی طراحی شده است و کسانی که با آن کار میکنند، میبایست به صورت حرفهای آموزش دیده باشند.
این دریلها به نحوی طراحی شدهاند تا بتوانند در سختترین متریال مانند سنگ، فلز و بتن به آسانی نفوذ نمایند. دریلهای نمونه بردار سوراخ کاری را با دقت بالا انجام میدهند. مته این نوع دریلها از الماس ساخته میشود تا بتوان به واسطه آنها در سختترین متریال حفاری را انجام داد. دریلهای نمونه بردار همراه با آب کار میکنند. به این ترتیب مته دریل حین کار خنک میماند و از ایجاد گرد و غبار جلوگیری به عمل میآید. قطر سوراخ ایجاد شده توسط دریلهای نمونه بردار به قطر مته دستگاه بستگی دارد.
دریل ستونی
دریل ستونی دستگاهی پرکاربرد در مصارف کارگاهی و کارخانهای است که برای ایجاد سوراخ کاریهای متوالی و منظم در چوب، فلز و پلاستیک مورد استفاده قرار میگیرد. برای راه اندازی دریل ستونی کافی است دستگاه را با استفاده از کابل به جریان برق متصل کنید. علت نامگذاری این دستگاه شکل و شمایل آن است. این دریل از یک ستون و یک میز کار ساخته شده است.
متهی دستگاه روی ستون نصب شده است و برای سوراخ کاری باید قطعه کار را روی میز پایه قرار دهید و با استفاده از گیره آن را در جای خود محکم نمایید. دریلهای ستونی مجهز به تنظیم سرعت هستند تا بتوانید از این روش سرعت سوراخ کاری را مطابق با آنچه میخواهید، تطبیق دهید. شما میتوانید متناسب با متریال مورد نظر، متههای مختلفی را روی این دریلها نصب نمایید.
دریل شارژی
دریلها بر اساس منبع تغذیه موتور در گروه برقی و شارژی تقسیم میشوند. دریل شارژی از یک باتری قابل شارژ استفاده میکند تا انرژی الکتریکی مورد نیاز باتری فراهم شود. فناوری مورد استفاده در باتریهای جدید از نوع لیتیوم-یون است. میزان شارژدهی باتری این دریلها، به ظرفیت باتری بستگی دارد. یعنی هرچه ظرفیت باتری بیشتر باشد، مدت زمان بیشتری میتوان با آن کار کرد. همچنین قدرت این دریلها به میزان ولتاژ باتری بستگی دارد. باتریها با ولتاژ بالا، قدرت بیشتری دارند.
دریل گیربکسی
دریل گیربکسی که گاه با نام دریل دندهای نیز شناخته میشود، یکی از پرکاربردترین انواع دریل در مصارف کارگاهی و صنعتی است. علت نامگذاری این دریل، وجود گیربکس برای موتور دریل است. گیربکس قطعهای است که موجب میشود بتوانید قدرت و سرعت دریل را در حالتهای گوناگون تنظیم نمایید. دریلهای گیربکسی به دلیل قدرت بالایی که دارند، میتوانند به آسانی در متریال سخت نفوذ کرده و آنها را سوراخ نمایند. سه نظام این دریلها میتواند از نوع خودکار و یا آچاری باشد. این دریلها به دلیل داشتن گیربکس، گشتاور بالاتری نسبت به دیگر دریلها دارند.
دریل مگنتی
دریل مگنتی که در بازار با نام دریل مغناطیسی نیز شناخته میشود، یکی از انواع دریل صنعتی است که در صنایع گوناگون برای ایجاد سوراخ در فلزات و فولاد مورد استفاده قرار میگیرد. در کارگاههای و کارخانههایی مانند خودروسازی که امکان جابهجایی فلزات وجود ندارد، از این دریلها استفاده میشود. با این حال به طور کلی دریلهای مگنتی برای سوراخ کاری در صنایعی مانند راه آهن، نفت، صنایع دریایی و کارگاههای جوشکاری کاربرد دارند.
دریلهای مگنتی قادرند سوراخ کاری را در جهات مختلف مانند عمودی، افقی و یا برعکس انجام دهند. این دریلها موتوری قدرتمند دارند و سرعت پیشروی آنها در کار نیز بالا است. به همین دلیل دریلهای مگنتی برای پروژههای سنگین کاربرد گستردهای دارند.
5 نکته کلیدی برای خرید دریل
بعد از شرح انواع دریل و کاربرد هر یک از آنها حال نوبت آن است که نکات کلیدی برای خرید دریل را به شما ارائه دهیم:
- مهمترین نکته برای خرید یک دریل، نوع آن است. نوع دریل کاربرد آن را مشخص میکند. بنابراین قبل از هرچیزی باید بدانید دریل مورد نظر را برای انجام چه کاری نیاز دارد. به عنوان مثال کاربرد یک دریل مگنتی با یک دریل ساده کاملا متفاوت است.
- برقی یا شارژی بودن یک دریل نیز نکته مهم دیگری است که باید به آن توجه نمایید. دریلهای شارژی محدودیت جابهجایی ندارند اما تا یک مدت زمان معین شارژدهی دارند.
- قدرت موتور دستگاه میزان بهرهوری شما از آن را مشخص مینماید. بنابراین برای خرید دریل باید به توان موتور آن توجه ویژه داشته باشید.
- نوع سه نظام دریل نیز دیگر نکته مهم هنگام خرید انواع دریل است. سه نظام میتواند در دو نوع آچاری یا اتوماتیک باشد.
- قیمت و برند دستگاه از دیگر نکات حائز اهمیت برای خرید دریل هستند. هرچه برند یک دریل معتبرتر باشد، اعتماد مشتری افزایش یافته و عمر مفید آن نیز بیشتر میشود.