واردات از چین را از کجا شروع کنیم؟
واردات از چین را از کجا شروع کنیم؟
مقدمه
از مهم ترین مسائلی که امروزه بسیار به آن توجه می شود، مسئله واردات کالا می باشد. واردات و حمل بار از چین بسیار پرسود است، زیرا کشور چین از لحاظ اقتصادی به عنوان دومین کشور برتر جهان شناخته شده است. از آن جا که کشور جمهوری اسلامی ایران با چین رابطه صمیمانه ای دارد، بیشتر کالاهای تولیدی این کشور به ایران وارد می شود. به همین دلیل بسیاری از بازرگانان در پی واردات بار از چین هستند. اگر تجار بدون آشنایی و اطلاعات قبلی وارد فعالیت در حوزه واردات کالا شوند، قطعا با مشکلاتی رو به رو خواهند شد. بنابراین لازم است مراحل واردات کالا به ایران را به خوبی شناخته و سپس وارد عرصه تجارت در زمینه واردات کالا شد.
به همین خاطر شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس تصمیم گرفته است، تمام نکاتی که برای واردات کالا از چین و خرید از سایت های خارجی لازم است به آن توجه کرد را برای شما همراهان گرامی به طور کامل شرح دهد تا پایان با ما همراه باشید.
مهم ترین مراحل واردات از کشور چین
تاجرانی که در پی واردات بار از چین هستند، لازم است مراحل واردات کالا به ایران را به طور کامل بلد باشند، تا بدون دردسر و مشکلات احتمالی در حوزه حمل بار از چین و واردات کالا به ایران فعالیت کنند. از مهم ترین مراحل واردات از کشور چین این است که تاجر باید میزان تقاضای بازار و نیاز آن را ارزیابی کند، هم چنین انواع تولیدکننده ها و فروشندگان حاضر در کشور چین مانند فروشندگان معتبر سایتهای خرید آنلاین را شناسایی کرده و با گفت و گو سعی داشته باشد که با شرکت های چینی قراردادهای بلند مدت تنظیم کند، خرید از سایتهای خارجی را انجام دهد برای دریافت کالاهای خریداری شده هماهنگی های مورد نیاز را انجام دهد، لیست های پروفرما و پکینگ لیست را از شرکت های تولید کننده أخذ کند، برای این که کالاها بدون خسارت ارسال شوند پیگیری های مورد نیاز صورت گرفته و امورات ترخیص کالاها از کشور چین را انجام دهند.
مشتریان عزیز می توانند برای تسریع در انجام مراحل واردات از کشور چین با کارشناسان شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس در ارتباط باشند.
مدارک مورد نیاز واردات از چین
-
برای واردات بار از چین گواهی مبدأ از مهم ترین مدارکی است که باید ارائه داده شود. یکی از مدارکی که در مراحل واردات کالا به ایران مورد نیاز است، همین گواهی مبدأ CO می باشد.
-
علاوه بر ارائه گواهی مبدأ برای حمل بار از چین، در دست داشتن بارنامه نیز دومین مدرک مورد نیاز است که ارائه آن بسیار ضروری می باشد.
-
از دیگر مدارک مورد نیاز واردات بار از چین ارائه فاکتور اصلی کالا است که اداره گمرک مرسوله را طبق آن ارزیابی می کند و از صحت کالاهای وارد شده توسط صاحب بار اطمینان خاطر پیدا خواهد کرد.
-
یکی از اصلی ترین مدارک قابل ارائه برای حمل بار از چین در پی مراحل واردات کالا به ایران أخد مجوز بازرگانی می باشد که توسط سازمان مربوطه مورد تأیید واقع شده است.
-
از دیگر الزامات واردات بار از چین این است که شرکت وارد کننده کالا باید کارت بازرگانی معتبر داشته باشد که وزارت بازرگانی آن را تأیید کند.
-
از دیگر مدارک که در شرایط خاص لازم است ارائه داده شود، مجوز واردات می باشد.
بررسی هزینه های واردات از چین
هزینه های حمل بار از چین و مراحل واردات کالا به ایران به عوامل مختلفی بستگی دارد. روش هایی که برای حمل کالا انتخاب می شوند تأثیر مستقیمی بر روی هزینه تمام شده کالا دارند. کالاهایی که به صورت زمینی و دریایی جا به جا می شوند، دیرتر به مقصد می رسند اما هزینه تمام شده آن ها بسیار کمتر است. برای واردات بار از چین باید شرایط و نوع محصول را در نظر گرفت و با توجه به آن روش حمل را انتخاب کرد تا هزینه کمتری برای وارد کننده ایجاد شود. امورات گمرکی اگر توسط صاحب بار انجام شود کم هزینه تر است، در غیر این صورت با انتخاب نماینده قانونی برای خود باید هزینه های بیشتری پرداخت شود. به طور کلی هزینه های واردات کالا از چین شامل موارد زیر می باشد:
-
میزان فاصله کشور مبدأ تا مقصد
-
قیمت اصلی محصولات
-
روش نقل و انتقال محصولات
-
هزینه بررسی کالاها
-
هزینه بیمه مرسوله
-
هزینه ترخیص محصولات
-
هزینه های ثبت کردن سفارش
-
هزینه های أخذ مجوز
-
هزینه های أنبارداری وتخلیه
-
هزینه های آزمایشگاه
روش های نقل و انتقال کالا از چین
طبق توضیحاتی که قبلا گفته شد کشور چین دومین کشور اقتصادی جهان می باشد. بسیاری از تاجران ایرانی با حمل بار از چین و طی کردن مراحل واردات کالا به ایران توانسته اند سودهای فراوانی را تجربه کنند. واردات بار از چین با روش های مختلفی انجام می گیرد که بسته به نوع بار انتخاب می شوند. جا به جایی کالا از چین به سه روش هوایی، زمینی و دریایی قابل انجام است که متداول ترین روش، روش دریایی می باشد. شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس در ادامه هر سه روش را به طور کامل برای شما عزیزان مورد بررسی قرار می دهد
حمل بار به روش هوایی
سریع ترین و پر هزینه ترین روش حمل بار از چین، روش هوایی می باشد. باید به این نکته توجه داشت که مقدار باری که با هواپیما جا به جا می شود، تحت هیچ شرایطی نمی توان با کشتی مقایسه کرد. به طور معمول در طی مراحل واردات کالا به ایران با استفاده از روش هوایی، هواپیما به طور مستقیم عازم ایران می شود، اما در برخی از شرکت های هواپیمایی ممکن است هواپیما در کشورهای امارات یا ترکیه توقف کند. پروازهایی که برای حمل بار از چین انجام می شوند، در سیصد و هفتاد و هشت فرودگاه می تواند صورت بگیرد که قادر است نود و چهار منطقه را به هم وصل کند. حمل بار به روش هوایی از کشور چین ممکن است سه الی هفت روز طول بکشد که با توجه به آن سریع ترین زمان ممکن برای واردات بار از چین محسوب می شود.
حمل بار به روش زمینی
از دیگر روش های حمل بار از چین که از روش های سخت محسوب می شود، روش زمینی است. این روش با قطار و کامیون ترانزیت قابل انجام است که استفاده از قطار مقرون به صرفه تر می باشد. این روش برای واردات بار از چین بسیار زمان براست، زیرا برای کشور چین دو خط راه آهن که یکی به اروپای شرقی و دیگری به سیبری راه دارد، در نظر گرفته اند. در این بین خط راه آهنی که به اروپای شرقی می رسد برای ایرانیان مناسب نیست. اما ایرانیان از خط راه آهنی که به سیبری ختم می شود، می توانند توسط ترانزیت ها مراحل واردات کالا به ایران را انجام دهند.
حمل به روش دریایی
متداول ترین روش حمل بار از چین روش دریایی است. با استفاده از این روش در هزینه های پرداختی صرفه جویی می شود، اما این نکته هم نباید فراموش شود که این امکان نیز وجود دارد بار ماه ها روی آب معلق بماند. به طور میانگین در این روش زمانی در حدود بیست و پنج تا سی روز وقت لازم است تا کالا به مقصد برسد. یکی از دلایلی که روش دریایی از مهم ترین روش های واردات بار از چین محسوب می شود، این است که کشتی های حامل بار از دریاهای چین می توانند به اقیانوس آرام و آب های آزاد نیز مرتبط شوند. در حال حاضر حدود دویست و پنجاه لنگرگاه در کشور چین قرار گرفته است که مراحل واردات کالا به ایران را برای تاجران راحت کرده و هم چنین سلامت کالاها در این روش تضمین شده است و صاحبان بار متحمل ضرر و زیان نخواهند شد.
ترخیص کالا در ایران چگونه انجام می شود؟
واردات بار از چین و کشور های دیگر از مهم ترین فعالیت های اقتصادی محسوب می شود. هر تاجر ماهری باید شرایط حمل بار از چین و مراحل واردات کالا به ایران و ترخیص آن آشنایی کامل داشته و از اطلاعات کافی برخوردار باشد. در حالت کلی مراحل ترخیص بار دریایی در ایران شامل أخذ پرفرما و پکینگ لیست، دریافت مجوز ثبت سفارش بازرگانی، گرفتن بیمه کالا و هماهنگی لازم برای بررسی کالا در مسیر مبداء و مقصد، تشکیل پرونده برای گرفتن ارز یا حواله بانکی، تماس با شرکتهای حمل و نقل بین المللی، کامل کردن مدارک و تشکیل پرونده، تنظیم کردن پیش نویس دور اظهاری، بازرسی کالا و تایید آن توسط کارشناس فنی گمرک، دور اظهاری واردات می باشد.
در ابتدای این مراحل لازم است که صاحب بار اظهارنامه ی خود را در سیستم گمرکی ثبت کند. بعد از این که مدارک ارائه داده شده تأیید شد و اظهار نامه مورد بررسی قرار گرفت، شماره کوتاژ محصول صادر می شود. سپس مسیر گمرکی که شامل سبز، زرد و قرمز است انتخاب می شود که سریع ترین مسیر سبز و آهسته ترین مسیر قرمز است. بر اساس حقوق ورودی، نوع کالا، اعتبار صاحب کالا و اظهارکننده، کشور سازنده مسیر انتخاب می شود.
جمع بندی
هدف شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس از نشر این مقاله کمک به وارد کنندگانی است که با حمل بار از چین و مراحل واردات کالا به ایران آشنایی کامل نداشته اند. شرکت ما امیدوار است که با شرح صفر تا صد واردات بار از چین شما عزیزان را در زمینه تجارت کالا راهنمایی کرده باشد و به سود مدنظر خود رسیده باشید. اگر در این زمینه باز هم با مشکل مواجه هستید و یا به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، کارشناسان شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس آماده خدمت گذاری به شما همراهان گرامی هستند، جهت دریافت مشاوره به وبسایت fnxcargo.com مراجعه کرده و یا با شماره ۰۲۱۴۸۰۰۰۱۱۰ تماس حاصل فرمایید.